Торговці Запоріжжя вийшли на мітинг під мерією / 061.ua

Біля Запорізької міськради з ранку 17 березня зібралися близько 50 підприємців з місцевих ринків. Продавці виступили проти закриття місць торгівлі у зв'язку з карантином для стримування епідемії коронавірусу.

Читайте такожКарантинне життя українських міст: як Київ, Житомир і Харків виконують протиепідемічні обмеження (відео)

Як повідомляє «061», мітингувальники збирали підписи до президента з вимогою не закривати ринки. Торговці стверджують,що в області немає надзвичайного стану і немає випадків зараження коронавірусом. Вони називають вчорашнє рішення комісії з надзвичайних ситуацій незаконним і антиконституційним.

Відео дня

Торговці акцентують увагу на тому, що зараз офіційно ринки закриті, а супермаркети, де також є велике скупчення людей, продовжують працювати, що говорить про нерівність.

«Супермаркети – це великий закритий простір, де ризик зараження інфекційними захворюваннями на порядок вищий. Це розсадник захворювань. Ми знаходимося на відкритому просторі, столи і полиці кожен день обробляються. Ми закупили необхідні дезинфікуючі засоби. Ми проти закриття комунальних ринків. Зараз збираємо підписи до президента. Вони кажуть, що це превентивні заходи, але краще б в місті закупили маски та експрес-тести на коронавірус. Я витратила гроші на закупівлю товару і тепер не можу його продати. У мене теж є діти, їх треба годувати, купувати ліки», - розповіла підприємець Яна Васильєва.

Підприємці поскаржилися, що на період карантину вони ризикують розоритися, адже вони вклали всі гроші в товар і так і не реалізували його.

Водночас повідомляється, що на ринках товар почали розпродавати стихійно. Зокрема – овочі, м'ясо і молочні продукти.

061.ua

Як повідомляв УНІАН, 16 березня Кабмін за дорученням президента України та рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС прийняв постанову, якою передбачив низку обмежувальних заходів з метою запобігання розповсюдження на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2.

Зараз в Україні 7 підтверджених випадків інфікування COVID-19, з них 1 - летальний (у літньої жінки з Житомирської області).