У Радомишлі Житомирської області, де зареєстровано перший смертельний випадок від коронавірусної інфекції, немає обіцяного посту з правоохоронцями, які б стежили за в’їздом-виїздом з міста.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожНа Закарпатті зі Словаччини евакуюють 300 українців, які застряли на кордоні

За словами журналістів, протягом півгодини з міста виїхало понад 10 автомобілів.

Водночас у місті не працює ринок, вокзал. Пішоходів на вулиці справді мало.

Місцеві медики підтвердили, що у реанімації нині двоє важкохворих з пневмонією, але запевнили, що це – не коронавірус, оскільки пацієнти з жертвою коронавірусу не контактували, а рентгенівська картина зовсім інша.

У Радомишлі також ізольовані понад 30 осіб. Лікарі підозрюють, що їх могла інфікувати 70-річна хвора, яка днями померла від ускладнень, викликаних коронавірусом.

Як повідомляв УНІАН, В Україні перший підтверджений випадок коронавірусу був зафіксований 3 березня 2020 року. Станом на ранок 16 березня їхня кількість зросла до 5, включаючи один летальний випадок. Усі хворі або повернулися з-за кордону, або контактували з інфікованими особами.

Через загрозу епідемії коронавірусу нового типу COVID-19 Кабінет міністрів затвердив обмежувальні заходи. Діяти вони будуть три тижні - з 12 березня по 3 квітня. Всі освітні установи - дитячі садки, школи та вузи - будуть закриті на карантин. Ще однією обмежувальної мірою, яку затвердив уряд, є рекомендація утриматися від проведення масових заходів за участю 200 і більше осіб. Виняток - «заходи державної необхідності». А проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, проте без глядачів.

Починаючи з 12 березня з 219 пунктів пропуску на українському кордоні працюватимуть тільки 49.