Військовослужбовців перевірятимуть на інфікування новим коронавірусом / фото mil.gov.ua

Військовослужбовців, які прибувають із закордонних відряджень, перевірятимуть на інфікування новим коронавірусом.

Як повідомили УНІАН в Управлінні комунікацій і преси Міноборони, про це начальник санітарно-епідеміологічного управління Командування медичних сил підполковник медичної служби Сергій Моргун заявив на нараді щодо заходів із запобігання поширенню коронавірусної інфекції у Міноборони та Збройних силах України.

Читайте такожКількість зарахованих до військових вишів України жінок у 2019 році зросла вдвічі – Міноборони

Відео дня

Моргун наголосив, що першочерговими ефективними заходами, які повинен робити кожен у своєму бойовому чи навчальному підрозділі, є дезінфекція.

«Цивільною організацією охорони здоров’я України визначено, які саме розчини є найбільш ефективними. Передусім слід проводити дезінфекцію приміщень. Також варто уникати привітань за руку, спілкуватися на певній відстані тощо», - сказав він.

Також офіцер медслужби надав інформацію щодо наявності масок і респіраторів, які мають ступінь відповідного бактеріологічного і біологічного захисту.

«Командування Ммдичних сил очікує на оновлення цих засобів вже до кінця тижня. Найближчим часом прибудуть борти, відбудеться процедура розмитнення, після чого згадані засоби закуповуватимуться через дистриб’юторську мережу», – повідомив Моргун.

Начальник санепідуправління також зазначив, що Головний військовий госпіталь вже має необхідну кількість тестів, які вже були апробовані. Так, із застосуванням зазначених тестів були перевірені четверо офіцерів, які прибули з навчань з-за закордону. Їхні тести на наявність вірусу були негативними.

У зв’язку з цим Моргун наголосив на необхідності координації дій структурних підрозділів Міноборони та Генштабу ЗСУ щодо завчасного інформування про прибуття особового складу з-за кордону для проведення першочергових контрольних заходів.

Він також повідомив, що слухачі Української військово-медичної академії від сьогоднішнього ранку розпочали проводити на КПП Міноборони термометрію особового складу і готові до виконання завдань протягом всього часу карантину.