Ілюстрація / REUTERS

Іноземним громадянам, зокрема українцям, в Естонії подовжено термін законного перебування на території країни. Оскільки їхнє повернення на батьківщину зараз викликає труднощі через закриття кордонів у зв'язку з пандемією нового типу коронавірусної інфекції COVID-19. Аналогічне рішення ухвалила влада Франції.

Про це йдеться в повідомленні МЗС України.

Читайте такожМЗС оприлюднило поради українцям, які бажають повернутися з Польщі

Відео дня

"Завдяки успішним переговорам посольства України в Естонській Республіці з Департаментом поліції та прикордонної служби Естонії департамент ухвалив рішення, що іноземці, які мали, станом на 12 березня, законну підставу для перебування в Естонії, і повернення додому яких зараз ускладнено, матимуть законну підставу тимчасово перебувати в Естонії і далі", - йдеться у повідомленні.

Крім того, ЄП з посиланням на префектуру поліції Парижа, повідомила, що через складні обставини, пов'язані з COVID-19, Франція подовжує термін дії документів, які дають іноземцям право на перебування в країні. Документи будуть чинними упродовж трьох наступних місяців. 

Йдеться про довготривалі візи, дозволи на проживання (окрім працівників дипломатичних та консульських установ), тимчасові посвідки на проживання, документів тих, хто вже очікує її отримання та посвідчення шукачів притулку.

Як повідомляв УНІАН, з опівночі 17 березня в Україні тимчасово припинили міжнародне пасажирське залізничне, повітряне та автомобільне (для автобусів) сполучення.