Студентів зі столичних гуртожитків відправляють додому / Фото: talks.asu.kpi.ua

Студенти столичних навчальних закладів, які проживають у гуртожитках, будуть відправлені додому.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на прес-брифінгу щодо введення у Києві додаткових протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID 19).

«Сьогодні прийнято доручення керівникам навчальних закладів відправити студентів по домівках, оскільки карантин студентами сприймається як додаткові канікули, і вони залишаються в Києві. Є велике прохання відправити всіх по домівках і обмежити доступ до гуртожитків», - сказав Поворозник.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 17 березня (онлайн)

Разом з тим він не уточнив, яким чином студенти мають вихати з Києва в зв’язку з тим, що будь-яке транспортне пасажирське перевезення зі столицею припинено.

Також Поворозник сказав, що відповідальність за доставку людей з передмістя на роботу у Київ лежить на керівниках підприємств.

Серед іншого він повідомив, що очікуються доставки по 4 - 5 тис. тестів на коронавірус щодня.

Як повідомляв УНІАН, з 12 березня у столиці з метою запобігання поширенню коронавірусу запроваджено обмежувальні заходи. Зокрема, призупинено навчальні процеси у закладах освіти, роботу театрів, кінотеатрів, музеїв, розважальних центрів і зон у торговельних центрах, скасовано культурні та спортивні заходи.

Крім того, від сьогодні максимально обмежено пересування населення між Києвом та іншими населеними пунктами, а також пересування у громадських місцях, проведення будь-яких заходів за масової участі громадян, роботу закладів громадського харчування, за винятком продуктових, господарських магазинів та аптек, роботу готелів, хостелів, спорткомплексів, розважальних закладів й закладів побутового обслуговування населення тощо.