В Україні вже 2 смерті від коронавірусу / facebook/cvODA

В Україні вже підтверджено смерть двох громадян від коронавірусу.

Читайте такожМОЗ припускає, що карантин в Україні можуть продовжити

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я Мінохоронздоров’я у Facebook щодо ситуації в Україні з коронавірусом станом на 20:00 17 березня.

Відео дня

Зазначається, що лабораторно підтверджено 14 випадків COVID-19, з них два летальні.

"За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 14 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (1) області та м. Київ (2)", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, сьогодні було виявлено позитивні результати у Київській області у 44-річного чоловіка, що був закордоном, і шість у Чернівецькій області - у 33-річної жінки (летальний), і осіб віком 31, 10, 18 років, двоє дітей віком один рік і 10 місяців та шість місяців.

"Усі з них є контактними особами раніше підтвердженого випадку", - наголосили в ЦГЗ.

При цьому сказано, що вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України досліджує не лише зразки людей, яким встановлено підозру, а й встановлених контактних осіб.

Загалом уже досліджено більше 640 зразків.

"Більшість людей, які хворіють на новий коронавірус, переносять його, як звичайний ГРВІ. Власне, ця хвороба і є ГРВІ, але викликана невідомим раніше збудником", - зауважили у відомстві.

Зокрема, Всесвітня організація охорони здоров'я оцінює летальність від COVID-19 на рівні 3,4%.

Як наголошують в Мінохоронздоров’я, варто пам'ятати, що для 96,6% хворих ця недуга не матиме летальних наслідків.