Коронавірус / REUTERS

Обмеження роботи громадського транспорту через  коронавірус

З 18 березня користуватися громадським транспортом у Києві можна тільки з захисною маскою. 17 березня 2020 року з 00:00 Україна скасувала всі міжнародні регулярні пасажирські рейси – авіа-, залізничні й автобусні. Крім того, на засіданні Кабміну вирішили зупинити роботу метрополітенів, а також скасувати авіа-, залізничне і автобусне сполучення між містами та областями України. Також будуть закриті всі розважальні заклади і буде введена заборона масових зібрань.

Коронавірус - кількість хворих і померлих в світі 17 березня

Від коронавірусу в світі померли вже понад 7 тисяч людей, інфікованих понад 189 тисяч. За добу кількість інфікованих збільшилася на 13 018 осіб.

Долар і євро стрімко ростуть через ситуацію з коронавірусом

Гривня за офіційним курсом впала до долара за день відразу на 43 копійки - до 26,52 грн/дол. Курс євро знизився на 53 копійки - до 29,52 грн/євро. Вартість долара США в обмінних пунктах Києва вівторка зросла до 27,90 гривень за долар. Вартість євро також виросла - до 30,90 грн.

Відео дня

Рада прийняла ряд важливих рішень

Верховна Рада на своєму позачерговому засіданні 17 березня прийняла рішення послабити вимоги податкового законодавства з метою підтримати платників податків на час боротьби з поширенням в Україні коронавірусної інфекції. Прийнятим законом передбачається внесення змін до Податкового кодексу України, згідно з яким не застосовуються штрафні санкції за порушення податкового законодавства, вчинені в період з 1 березня по 30 квітня 2020 року; встановлюється мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок з 18 березня по 18 травня 2020 року; продовжується до 1 липня 2020 термін подання річної декларації про майновий стан і доходи.

Рада зібралась під час карантину / фото УНІАН

Карантин можуть продовжити

Міністерство охорони здоров'я не виключає продовження терміну карантинного режиму у зв'язку з поширенням коронавірусу в Україні, але рішення з цього приводу будуть приймати вже в квітні.

Чемпіонат Європи 2020 перенесуть через коронавірус

УЄФА офіційно оголосив про перенесення чемпіонату Європи-2020 з футболу на літо наступного року. ЧЄ відбудеться в 2021-му році з 11 червня по 11 липня. Турнір буде проходити, як і планувалося, в кількох містах по всьому континенту.