В Одесі один із пацієнтів інфекційної лікарні поширив неправдиву інформацію про  інфікування коронавірусом / фото УНІАН

Один із пацієнтів Одеської міської інфекційної клінічної лікарні розповсюдив неправдиву інформацію про своє інфікування коронавірусом.

Про це в ніч на 18 березня повідомила прес-служба мерії після того, як пізно ввечері в соціальних мережах з'явилося селфі цього чоловіка.

На цьому відеозаписі молодий чоловік у медичній масці каже, що перебуває в боксі зазначеної лікарні. Він стверджує, що інфікований COVID-19 і показує якийсь предмет з відмітками, стверджуючи, що це тест на вірус.

Відео дня

Також, за його словами, у сусідньому боксі нібито перебуває ще один чоловік, який повернувся з-за кордону і в якого також виявлено коронавірус.

У прес-службі мерії заявили, що ця інформація про нібито підтверджений випадок коронавірусу в одеській лікарні, яку зараз поширює низка пабліків, не відповідає дійсності.

Читайте такожУ Львівській області госпіталізували шістьох людей з підозрою на коронавірус

«За офіційними даними оперативного штабу департаменту охорони здоров'я міськради і головлікаря інфекційної лікарні, станом на ранок 18 березня в Одесі немає підтверджених випадків коронавірусу. Хлопцеві на відео робили тести і брали аналізи, але на інші інфекції. Відповідь з приводу COVID-19 має надійти з Києва», - заявили в мерії.

Віце-мер Одеси Павло Вугельман заявив, що заява чоловіка - фейк, в зв'язку з чим керівництво міста звернеться до правоохоронних органів для вжиття відповідних заходів.

У міськраді УНІАН уточнили, що чоловік, який записав відео, моряк, житель Одеси. В інших боксах лікарні також перебувають моряки.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі ізолювали 11 осіб через можливе зараження коронавірусом. Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що міську клінічну інфекційну лікарню самостійно звернулися люди, які повернулися з-за кордону. Труханов стверджує, що вони самі попросили їх ізолювати.