Фото: REUTERS

Лікарні Дніпропетровської області від сьогодні перейшли на карантинний режим роботи.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

За словами директора департаменту охорони здоров’я ОДА Валерія Сердюка, нині щодо планової консультації з лікарем можна зв’язатися телефоном.

Відео дня

Читайте такожЧерги до маршруток і пасажири без масок: як Київ "виживає" без метро (фото, відео)

На період карантину в лікарнях області скасували всі планові операції. Хірурги братимуться лише за ургентні випадки. Все – аби звільнити операційні та реанімації.

«Загалом у медзакладах області – 512 працюючих апаратів штучного дихання. Найближчим часом привезуть і нове обладнання», – повідомили у профільному департаменті.

Область чекає на додаткові апарати штучного дихання, тест-системи для підтвердження вірусної інфекції та реагенти до них.

Хворих та з підозрою на коронавірус прийматимуть Дніпропетровська міська лікарня №21 та Криворізька інфекційна лікарня.

В області не виявлено жодного випадку захворювання на коронавірус.

Станом на ранок 18 березня у світі зафіксовано 198 006 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусом COVID-19.

Спалах нового коронавірусу було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю – 12-мільйонному місті Ухань.

Всесвітня організація охорони здоров'я визнала її надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу, охарактеризувавши як епідемію з численними осередками.

В Україні зафіксовано 14 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них два – летальних. У країні оголошено загальнонаціональний карантин, який триватиме до 3 квітня.