Денис Шмигаль / REUTERS

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль просить керівників навчальних закладів не виселяти студентів із гуртожитків, а сприяти тому, щоб вони там залишалися та максимально самоізолювалися.

Читайте також"Пересідають в машину": Кулеба розповів про схему повернення українців з Угорщини

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час засідання уряду.

Відео дня

«Ми працюємо спільно з Міністерством освіти та науки, і я зараз звернуся до ректорів і керівників навчальних закладів, де введений зараз карантин, і попрошу з розумінням уважно ставитися до студентів, які проживають у гуртожитках, не відправляти їх додому. Багато кому з цих студентів немає куди їхати. Це є студенти з окупованих територій. Зараз зупинено все міжобласне, міжміське сполучення. Тому керівників навчальних закладів наполегливо прошу, рекомендую, і буде доручення МОН провести роботу з керівниками освітніх закладів - не виселяти студентів із гуртожитків, навпаки сприяти тому, щоб вони залишалися в гуртожитках, максимально самоізолювалися», - підкреслив Шмигаль.

Як повідомляв УНІАН, 16 березня Кабінет міністрів на виконання доручення президента України та рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Згідно з відповідною постановою, з 18 березня по 3 квітня в Україні введено заборону залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень.

Також заборонено перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.