Окупаційна "влада" не вводила карантин для працівників / Inside Donetsk

На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей окупанти ігнорують обмежувальні заходи через смертельний коронавірус.

Про це кореспонденту Delo.ua повідомили місцеві жителі.

На сайті так званого "уряду ДНР" ніяких повідомлень про коронавірус або карантин немає. За словами місцевих жителів, карантин все ж планували ввести.

Відео дня

Читайте такожВ Україні 14 заражених коронавірусом, серед них - нардеп — МОЗ

"У вівторок, 17 березня, сказали, що карантин запрацює 18-го числа. Хотіли закрити школи та інші навчальні заклади. А вже 18-го подзвонили і сказали, що все продовжить працювати. З роботи теж нікого не відправляють додому. Замість цього люди скуповують продукти", - розповіла одна з мешканок Центрального району Донецька.

За її словами, роботодавці на карантин поки нікого не відправляють.

Схожа ситуація і в Луганській області. За словами місцевих жителів, окупаційна влада не закрила школи і дитячі сади.

На сайті "уряду ЛНР" зазначається, що "у зв'язку з виникненням загрози поширення нової коронавірусної інфекції влада вирішила питання із забезпеченням захисними масками, налагодивши їх випуск місцевими виробниками". "Міністр охорони здоров'я ЛНР" Денис Докашенко підкреслює, що "республіка готова до боротьби з вірусом".

На місцевих ресурсах «держустанов» повідомлень про карантин або якихось обмежувальних заходах немає, тільки поради по профілактиці та діагностиці хвороби.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство охорони здоров'я України не виключає продовження терміну карантинного режиму у зв'язку з поширенням коронавірусу в Україні, але рішення з цього приводу будуть приймати вже у квітні.