Комаровський дав пораду батькам під час карантину / Скріншот

Відомий український педіатр Євген Комаровський відповів на запитання, яке цікавить багатьох батьків, чи можна гуляти з дитиною під час карантину.

Читайте такожЯк зробити антисептик для рук вдома: прості рецепти (відео)

Медик повідомив, що гуляти можна, але за певних умов:

Відео дня
  • під час прогулянки ви не контактуєте з іншими людьми;
  • діти спілкуються невеликими групами (до 5 осіб) під наглядом дорослих, які тримають дистанцію;
  • ви маєте можливість залишити власну оселю не вступаючи в контакти з іншими людьми та не облизуючи дорогою двері, поручні, кнопки й т. д.;
  • ви знаєте, як правильно відчиняти двері, як натискати кнопки ліфта, ви маєте із собою санітайзер і знаєте, як ним користуватися, ви готові, зрештою, пройтися сходами пішки, уникаючи усіма обмацані та в більшості випадків практично не вентильовані кабіни ліфта;
  • ви розумієте, що ліс і парк це хоч і далі, але набагато краще, ніж лавочка біля під'їзду.

"Звертаю увагу: діти, позбавлені свіжого повітря, дадуть таку кількість бронхітів, тонзилітів, дерматитів, астм, загострення алергії й т.д. і т.п., що коронавірус здасться вам милою і привабливою болячкою", - підсумував лікар.

"Це думка приватної особи, яка ґрунтується на певному знанні медицини, а також на здоровому глузді. У ваших місцевих лікарів та місцевої влади цілком може бути інша позиція й інші аргументи", - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.

Станом на ранок 18 березня в Україні досі зафіксовано 14 випадків інфекції COVID-19, з яких два – летальних.