Ілюстрація REUTERS

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, депутат від "Слуги народу" Олександр Маріковський розповів про перевірку на коронавірус в парламенті.

Про це він сказав у коментарі УНІАН.

Читайте такожЛікувався малиною і лимоном: заражений коронавірусом нардеп Шахов розповів про свій стан на камеру (відео)

Відео дня

Маріковський розповів, що сьогодні здавав тест на коронавірус. "Єдине, що 3-5 днів до результатів. Там звичайні тести, не експрес-тести... Там порекомендували, що тести краще не проходити тим, у кого немає симптомів", - сказав він.

На питання, чи багато депутатів з його комітету прийшли на перевірку, Маріковський пояснив, що їм було призначено різний час, аби не утворювалося скупчення людей.

"Я не знаю, скільки всього депутатів. Я сьогодні одного тільки бачив. Але там і члени Секретаріату комітету були, і я бачив депутатів від групи "Довіра", які також там стояли", - розповів парламентарій.

Він уточнив, що йдеться по поліклініку парламенту на вул. Шовковична, 4. "Там і представники МОЗ були", - додав Маріковський.

Також на питання, чи потрібно було платити за тест, він зазначив, що це було безкоштовно. "У нас є якесь внутрішнє забезпечення", - сказав він і зауважив, що йдеться про аналіз по мазку.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 березня, на наявність коронавірусу перевіряли народних депутатів, зокрема, з Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування. Перевірку депутати проходили тому, що на засіданні комітету був присутній народний депутат Сергій Шахов (група "Довіра"), у якого після повернення з-за кордону виявлено коронавірус.

В коментарі УНІАН заступник голови комітету, депутат від "Слуги народу" Олександр Маріковський на запитання, чи зверталися до нього щодо перевірки на коронавірус у зв'язку із ситуацією з Шаховим, відповів: "Ми йдемо вже, нас організували. У нас є санчастина, щось таке, і ми їдемо туди вже". На уточнення, чи йдеться про всіх членів комітету, він сказав: "Весь комітет же ж - хтось роз'їхався, хтось ще щось. Хто може організуватися - іде зараз здавати експрес-тест". За словами Маріковського, йдеться про частину членів комітету, але точну їхню кількість він не знає.

До складу цього комітету, крім Шахова і Маріковського, входять Зіновій Андрійович, Олег Бондаренко, Андрій Задорожний, Олена Криворучкіна, Ігор Кривошеєв, Кирило Нестеренко, Юлія Овчинникова, Едуард Прощук, Павло Якименко ("Слуга народу"), Леся Василенко ("Голос"), Степан Івахів (група "За майутнє"), Анжеліка Лабунська ("Батьківщина"), Олександр Фельдман ("Опозиційна платформа - За життя") та Антон Яценко (група "За майбутнє").