Міністр охорони здоров'я незадоволений реакцією українців на карантин / УНІАН

Уряд за необхідності може ввести в Україні ще більш жорсткий режим карантину в Україні, попередив міністр охорони здоров’я Ілля Ємець.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 18 березня (онлайн)

Звернення міністра оприлюднено на сайті МОЗ. Ємець поскаржився, що чимало українців легковажно ставляться до карантинних заходів.

Відео дня

«Занотуйте: карантин - це не канікули чи відпустка. Якщо ви не пішли на роботу, це не означає, що треба ходити в гості до друзів. Ми наполягаємо, щоб ви залишалися вдома. Самоізоляція  - це нова життєва філософія всіх свідомих людей по всьому світу. Не будьте байдужими до друзів та знайомих. Всіма способами пропагуйте домашній режим. Прості речі рятують життя!», - наголосив очільник МОЗ.

«Влада робить дуже правильні кроки, і у разі необхідності ми будемо вводити ще більш жорсткий режим. Навіть якщо це комусь не подобається. Під загрозою невидимого ворога всі державні органи синхронізовано працюють у посиленому режимі. Наш обов’язок - захистити український народ», - підсумував він.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. В містах України закриті усі заклади громадського харчування, максимально обмежена робота громадського транспорту, закриті метрополітени.

Сьогодні о 12 годині дня в Україні в рамках заходів з протидії поширенню коронавірусу в країні припинилось здійснення всіх залізничних, авіаційних та автобусних міжміських і міжобласних пасажирських перевезень.

Інфографіка УНІАН