Міністерство охорони здоров’я закликає українців дотримуватись умов карантину та залишатись вдома.

Про це йдеться у відеозверненні заступника міністра охорони здоров’я, головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Відео дня

Ляшко зазначив, що в ЗМІ поширюється багато недостовірної інформації та маніпулювання фактами. У зв’язку з цим, додав він, МОЗ закликає перевіряти інформацію щодо коронавірусу і користуватися лише надійними джерелами.

Читайте такожЯк зробити антисептик для рук вдома: прості рецепти (відео)

«Нам зараз необхідна холодна голова та гаряче серце. Ні в якому разі не навпаки. Влада ввела всі превентивні заходи та розробила необхідні алгоритми, медичні працівники знають, як діяти, довіряйте їм», - сказав він.

«Українці, будь ласка, до кожного повідомлення чи перепосту ставтеся дуже відповідально і критично. Вірус паніки значно серйозніший, ніж коронавірус», - наголосив Ляшко.

«Зберігайте спокій, а головне – виконуйте умови карантину, залишайтесь вдома. Давайте пройдемо цей нелегкий шлях разом і в команді», - закликав він.

Як повідомляв УНІАН, спалах нового коронавірусу було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному місті Ухань. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала її надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу, охарактеризувавши як епідемію з численними осередками. В Україні на даний час зафіксовано 16 випадків коронавірусної інфекції, з них два - смертельні. В країні оголошено загальнонаціональний карантин, який триватиме до 3 квітня.