В мережі пишуть, що небайдужі громадяни готові підвозити медсестер на особистому транспорті / facebook/cvODA

Медсестри однієї зі столичних лікарень відмовляються виходити на роботу, оскільки змушені добиратися на таксі через відсутність транспорту.

Читайте такожКарантин через коронавірус: у МОЗ записали звернення до українців (відео)

Про це розповіла волонтер і співзасновник громадської ініціативи "Бути поруч" Анна Карашивська у своєму Facebook.

Відео дня

За її словами, співробітниці клініки навіть планують звільнятися з 23 березня.

"Сьогодні пацієнти, які проходять гемодіаліз в одній зі столичних лікарень, скидалися готівкою на оплату таксі медсестрам відділення. Всі медсестри - з Київської області. Вони відмовляються виходити на роботу і збираються звільнятися вже з понеділка", - йдеться у публікації.

Користувачі мережі відзначають, що небайдужі громадяни готові на своєму авто підвозити співробітників медустанов жителів області - на роботу і назад. Також в мережі обурюються, що керівництво лікарні не підготувалося до подібної ситуації.

інфографіка УНІАН
інфографіка УНІАН

Як повідомляв УНІАН, спалах нового коронавірусу був зафіксований в кінці грудня 2019 року в самому густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному місті Ухань. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала поширення коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу, охарактеризувавши як епідемію з численними осередками.

В Україні в даний час зафіксовано 16 випадків коронавірусної інфекції, з них два - смертельних. У країні оголошено загальнонаціональний карантин, який триватиме до 3 квітня.