На Київщині зареєстрували два випадки COVID-19 / фото УНІАН

Уточнення: пізніше народний депутат Сергій Шахов, у якого виявлено коронавірус, уточнив, що захворіла його дружина, а не сестра.

Відео дня

На Київщині другим інфікованим на коронавірус виявився член родини народного депутата Сергія Шахова.

Про це повідомляє прес-служба Київської обласної державної адміністрації.

«У Київській області підтверджено другий випадок захворювання на коронавірус. Це жінка, член родини першого хворого в Київській області. Наразі їхній стан лікарі оцінюють як середньої тяжкості», - йдеться в повідомленні.

Пізніше УНІАН дізнався, що інфікованою коронавірусом виявилася рідна сестра Шахова.

При цьому у прес-службі депутата не змогли точно сказати, яким чином вона була інфікована, лише зазначили, що «була в гостях, мабуть».

На питання, чому Шахов не госпіталізований, у прес-службі відповіли: «Пропонували перший раз, але він відмовився».

Також зазначили, що медики прибули другий раз для того, щоб взяти аналізи у родини — дружини та дітей. «Зійшлися на тому, що стан Шахова задовільний, і йому не треба в лікарню. Домовилися, що, якщо буде погано, то він поїде (тобто буде госпіталізований — УНІАН)», - зазначили в прес-службі.

В області виявлено 5 випадків підозри на захворювання. З них двоє людей госпіталізовані у Білій Церкві, двоє – у Києво-Святошинському районі, один – у Броварах (не підтвердився).

Читайте такожЯк зробити антисептик для рук вдома: прості рецепти (відео)

Лікарі закликають зберігати спокій, дотримуватися санітарно-гігієнічних правил та, у разі виникнення підозри на захворювання, терміново звертатися до сімейного лікаря.

Як повідомляв УНІАН, в Україні наразі зафіксовано 16 випадків коронавірусної інфекції, з них два — смертельні.

У Шахова (депутатська група «Довіра»), який проживає в Обухівському районі Київської області, після повернення з-за кордону виявлено коронавірус.

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування, членом якого є Шахов, Олександр Мариковський в коментарі УНІАН повідомив, що цього тижня Шахова в парламенті не було. Однак 12 березня він був на засіданні Комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування.

18 березня на наявність коронавірусу перевіряли народних депутатів, які спільно з Шаховим входять до складу цього комітету.