Деякі перевізники навпаки зменшують кількість транспорту / фото УНІАН

Київська влада веде переговори з перевізниками про залучення додаткового транспорту на маршрути по місту і не планує відновлювати роботу метрополітену до закінчення карантину.

Читайте такожКарантин в Україні: Нацполіція за добу виписала штрафи 32 порушникамПро це на брифінгу заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Ми зараз ведемо переговори з перевізниками про залучення рухомого складу на маршрути в місті. Але, на жаль, деякі приватні компанії, які вже працюють у місті, зменшують кількість транспорту на маршрутах, які обслуговують. Я вважаю це неприпустимим в сьогоднішній ситуації», – сказав він.

Відео дня

За його словами, відновлювати роботу метро в даній ситуації недоцільно, оскільки досвід інших країн показує, що закриття метро є ефективним заходом протидії поширенню коронавірусу.

«Припинення роботи метрополітену до 3 квітня – це вимушений крок на випередження. Також сьогодні ми отримали інформацію про те, що багато міст у світі обмежують роботу метрополітену. У Великобританії, в Лондоні 40 станцій метрополітену відсьогодні закриті. Ми розуміємо, що обмеження пересування по місту при сьогоднішніх умовах дуже незручно, але наша задача, щоб вірус не розповсюджувався стрімко», – пояснив мер.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 19 березня в Україні лабораторно підтверджено 16 випадків COVID-19, з них 2 летальних. Зокрема в столиці підтверджено 2 випадки.

Кабінет міністрів затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення розповсюдження COVID-19, в тому числі ввів карантин у навчальних закладах країни терміном на три тижні, з 12 березня.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що з 17 березня в столиці припиняють роботу торгові центри, заклади громадського харчування, спортивні комплекси, заклади побутового обслуговування. Також 17 березня карантинні заходи посилять в Полтаві, Запоріжжі, Миколаєві, Сумах. Аналогічні обмеження з 16 березня діють у Львові та Одесі.