Туризм в Україні, як і в усьому світі, не обійшла стороною нова криза / фото УНІАН

Туризм є однією з найбільш постраждалих у світі сфер від спалаху коронавірусної інфекції COVID-19, причому це стосується й українських представників галузі.

Читайте такожЗалишаючись вдома: туристам пропонують онлайн-мандрівки Житомирщиною через карантин

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала голова Державного агентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів.

Відео дня

"На сьогодні сектор туризму є одним з найбільш постраждалих у світі від спалаху COVID-19, який впливає як на попит, так і пропозицію. Це провокуватиме подальший регрес в умовах слабшої світової економіки, геополітичної, соціальної та торгової напруженості, а також нерівномірної ефективності серед основних ринків подорожей. Україну, як і весь світ, не обійшла ця криза. І всі проблеми галузі як ніколи стали видимими всім", - написала вона.

За її словами, всі, хто працює в туризмі, знають важливість галузі, але немає ніяких релевантних даних, щоб сьогодні їх озвучувати у проханнях про підтримку галузі у важкі часи.

"Новий закон про туризм не був прийнятий минулого Верховною Радою, що також тягне за собою дуже багато питань, які вже сьогодні можуть виникнути у туристичних операторів, агентів та туристів. Ці проблеми роками ніхто не вирішував, зате займався самопіаром й популізмом", - додала вона.

За словами Олеськів, агентство знаходиться в процесі інституційного розвитку, але вже зараз триває робота над системними змінами, а також вживаються заходи, які надалі допоможуть вийти з кризи й зробити ривок у розвитку туризму.

Як повідомляв УНІАН, станом на вечір 18 березня в Україні було лабораторно підтверджено 16 випадків COVID-19, з них 2 летальних.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.