На коронавірус у Раді перевіряють усіх, хто контактував із Шаховим / фото УНІАН

У Верховній Раді пройшли тест на коронавірус 79 осіб.

Про це народний депутат Сергій Шахов (депутатська група «Довіра») заявив під час прямої трансляції на Facebook.

Читайте такожКарантин через коронавірус: у МОЗ записали звернення до українців (відео)

Відео дня

Шахов повідомив, що був у Європі з 7 до 10 березня. «Заразився я в Україні, і я в цьому навіть не сумніваюсь. Оскільки багато моїх друзів, мої близькі люди, навіть мої виборці, мені повідомляли про те, що практично схожі симптоми у них були, а тест на грип був негативним», - зазначив він.

Шахов додав, що після поїздки до Європи був удома, а потім поїхав на ефір телепередачі «Доброго ранку, Україно!», заїхав у комітет (йдеться про комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування - УНІАН) буквально на хвилину, а потім я заїхав на нараду в парламент, де були голови фракцій».

Шахов повідомив, що на сьогодні «всі пройшли тест - 79 осіб».

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 19 березня зафіксовано 16 випадків коронавірусної інфекції, з них два - смертельні.

У Шахова, який проживає в Обухівському районі Київської області, після повернення з-за кордону було виявлено коронавірус.

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування, членом якого є Шахов, Олександр Мариковський у коментарі УНІАН повідомив, що цього тижня Шахова у парламенті не було. Однак 12 березня він був на засіданні Комітету ВР із питань екологічної політики та природокористування.

18 березня на наявність коронавірусу перевіряли народних депутатів, які разом із Шаховим входять до складу цього комітету.

Сьогодні, 19 березня, стало відомо, що тест на коронавірус пройшов голова ВР Дмитро Разумков, результат негативний. Також Шахов повідомив, що інфікована його дружина, вона перебуває в ізоляції.