У Міносвіти розповіли про зарплату вчителів в період карантину / фото УНІАН

Педагоги в період карантину мають отримувати виплати у розмірі середньої зарплати.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій сказала під час брифінгу.

Читайте такожПрикордонники затримали "водолаза", який переправляв до Румунії медичні маски

Відео дня

Говорячи про зарплати педагогів в період карантину, Мандзій зауважила, що основою в розумінні цього питання мають бути "листи, які скеровані за підписом виконуючого обов'язки міністра освіти і науки".

"І другий лист, який ми скерували, спільний з Центральним комітетом профспілки працівників освіти. Виконуючи обов'язків міністра освіти і науки підписав відповідного другого листа, де... обґрунтовано, на які документи необхідно посилатися, коли ви встановлюєте оплату праці педагогічних працівників в час карантину", - сказала Мандзій.

Вона наголосила, що оплата праці педагогів під час карантину має бути "в межах середньої заробітної плати".

"Середня заробітна плата має бути збережена у випадках... Ви можете, так би мовити, використати ті посилання, які ми використовували, коли готували вам необхідні листи. А це галузева угода між Міністерством освіти і профспілкою, Центральним комітетом профспілки працівників освіти і науки, а також 113 стаття Кодексу законів про працю в Україні", - підсумувала Мандзій.

Вона додала, що оплата праці усім працівникам - педагогічним, науково-педагогічним, - нараховується в межах середньої заробітної плати.

"Або в розмірі середньої заробітної плати... Також може здійснюватися за ратифікацією із розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації. Ніхто не має права не виплачувати вам заробітну плату і відпускати або зобов'язувати вас писати заяву про відпустку", - сказала заступник міністра.

Як повідомляв УНІАН, карантин через загрозу епідемії коронавірусу в українських навчальних закладах запроваджено з 12 березня по 3 квітня.