REUTERS

В Івано-Франківській області медики злякалися потенційного хворого на коронавірус, коли той розповів, що повернувся з Британії.

Про це пише ТСН.

Чоловік днями повернувся з Лондона і спілкувався у салоні з італійкою. Після повернення на Батьківщину він відчув біль у грудях і погіршення самопочуття та звернувся по допомогу до місцевих медиків.

Відео дня

Читайте такожЦеркви, хостели й готелі треба дезінфікувати - Київська ОДА

За його словами, лікарі почали втікати, коли дізналися про поїздку у Європу.

«У поліклініці в п'ятницю нікого не було, тому я спустився у відділ швидкої допомоги. Стукаю у кімнату, звідти вийшов один лікар і запитав "Що ви хочете". Я відповів, що задихаюсь і мені болить у грудях. В нього перше запитання: "А ви звідкись приїхали?". Я відповів, що прилетів з Європи. Почувши це, працівники закрили двері зсередини, а лікар, який вийшов, почав від мене втікати», – розповів потерпілий, додавши, що медики направили його до сімейного лікаря.

Невдовзі чоловіку зробили флюорографію. Його госпіталізували вже ввечері та викликали колег з міста, які продовжили обстеження у захисному спорядженні. У мешканця діагностували грип.

У коментарі журналістам місцеві медики визнали, що можливо не були психологічно готові, але допомогу надавали згідно з інструкцією.

Станом на 16:00 19 березня в Україні зафіксовано 17 випадків зараження коронавірусом. Останній відомий випадок зафіксований в Житомирі.