Фото: УНІАН

Обласним державним адміністраціям направлено листи з проханням розглянути питання щодо розміщення медичних працівників в готелях, хостелах, а також про транспортування їх до робочих місць.

Про це йшлося під час зустрічі заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Соловйова з провідними українськими фахівцями-епідеміологами та інфекціоністами, повідомили у прес-службі РНБО.

Читайте такожКарантин у Києві: медсестри відмовляються виходити на роботу через відсутність транспорту

Відео дня

Соловйов, зокрема, наголосив, що в Україні має бути запроваджений світовий досвід організації транспортування медиків від дому до робочих місць, їх соціальної підтримки, організації відпочинку тощо.

«За результатами зустрічі направлено лист до всіх обласних державних адміністрацій щодо розгляду питань розміщення медичних працівників в готелях, хостелах тощо, їх транспортування до робочих місць та забезпечення членів їх сімей необхідною допомогою», - йдеться у повідомленні.

Крім того, обговорювалося питання внесення змін до алгоритму дій лікаря та маршруту пацієнта з підозрою на коронавірус COVID-19, зокрема з метою оптимізації клінічного маршруту пацієнта, який відповідає визначенню випадку COVID-19, та мінімізації ризиків для життя та здоров’я сімейних лікарів.

Також, зазначили у прес-службі, порушувалося питання застосування медичних препаратів, які не мають медичного призначення для лікування випадків хвороби COVID-19, проте їх практичне застосування в інших країнах світу продемонструвало дієвий результат. У цьому зв’язку Державному експертному центру разом із спеціалістами Міністерства охорони здоров'я доручено опрацювати міжнародні протоколи лікування COVID-19 та розглянути питання щодо їх можливої адаптації відповідно до українського законодавства.