Фармацевти хочуть законодавчо розблокувати реєстрацію антисептиків / УНІАН

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець налаштований посилювати співпрацю уряду та фармацевтичних компаній задля боротьби з коронавірусом. Зокрема це стосується спрощення процедури реєстрації антисептичних та стерилізуючих засобів, необхідних для дезінфекції.

Про це Ємець заявив 19 березня під час зустрічі в МОЗ з національними виробниками України, передає прес-служба міністерства.

Читайте такожКоронавірус не бізнес: власника "Євролаба" Пальчевського розкритикували в мережі за тести по 500 євро

Відео дня

Представники фармацевтичних компаній заявили, що зараз в Україні законодавчо заблокована процедура реєстрації антисептичних та стерилізуючих засобів, а саме ці засоби, за їхніми словами, є "одним з найдієвіших кроків" у протистоянні COVID-19.

“Нам дуже важливо розібратися з тим, чому протягом кількох років в Україні не ухвалено закон, який підтримує національного виробника. Тому що зараз, в умовах боротьби з коронавірусом, ми повинні вживати всіх заходів для захисту українців від інфекції. Нам потрібні швидкі й дієві кроки”, - заявив Ємець.

Ємець переконаний, що така співпраця "буде вкрай важливою" для медичної реформи.

“Оскільки наша мета – запровадження державного медичного страхування, то нам важливо думати про ресурси наповнення страхової медицини не лише з державного бюджету, а й з інших джерел”, - зазначив він.

Наразі в Україні зафіксовано 18 випадків інфікування коронавірусом COVID-19, два з них - летальні.