REUTERS

В Україні на 19 березня зафіксовано 18 хворих на Covid-19. Епідемія коронавірусу може затягнутися більш ніж на рік. Пік захворюваності для українців ще попереду. Лікарі розповіли, коли він буде досягнутий.

Читайте також"Коронавірус доб'є медиків": Комаровський показав фото захисного костюма українського лікаря та "підірвав" мережу

"Пік захворюваності ще попереду, якщо не будуть на 100% дотримані правила карантину. Якщо карантину будуть дотримуватися повною мірою, я думаю, сплеску захворюваності не повинно бути. Принаймні, все для цього робиться", – прокоментувала "Сегодня" лікар-інфекціоніст Інна Андрусович.

Відео дня

Епідемія триватиме не один-два місяці, а два-три роки, вважає інфекціоніст Тетяна Озерова. Карантин допоможе Україні не допустити повторення ситуації, як в Італії. З іншого боку, карантин дає більше часу українським лікарням підготуватися матеріально і технічно, поки хворих небагато. А спад на захворюваність може піти, коли перехворіє більшість.

Читайте такожЯк зробити антисептик для рук вдома: прості рецепти (відео)

"Коли перехворіє більшість людей, тоді з'явиться імунний прошарок. Тобто у певної кількості людей будуть антитіла і вони не будуть поширювати вірус на уразливі верстви населення. У Китаї інфекція йде на спад не тому, що вірус став менш агресивним, у них багато хто перехворів. Тому там темпи поширення знизилися. У нас те ж саме буде, а от коли – ніхто поки не може сказати", – каже інфекціоніст.

Як повідомляв УНІАН, станом на 19 березня в Україні зафіксовано 18 випадків інфікування коронавірусом COVID-19, два з них - летальні.