Поліція отримає розширені повноваження / фото УНІАН

У МВС заговорили про можливе введення в Україні комендантської години та штрафів за вихід на вулицю без особливої потреби.

Про це у себе в Facebook пише радник глави МВС Іван Варченко.

За його словами, Україні варто перейняти досвід Китаю та розробити ефективні державні заходи щодо стримування коронавірусу.

Відео дня

Серед таких "ефективних заходів", пише Варченко, – введення надзвичайного стану по всій території України.

"Рішення по НС в Київській, Чернівецькій і Житомирській областях вже дозволяють психологічно підготувати українців до такого кроку", – пише Варченко.

Радник Авакова ділиться: на час НС працювати буде тільки той бізнес, який критично необхідний для життєзабезпечення країни.

Читайте такожВідзавтра по всій Україні інформуватимуть людей про правила карантину з гучномовців (відео)

При цьому, оперштаби з протидії коронавірусу зможуть усувати керівників держпідприємств і організацій у разі неналежного виконання ними завдань.

Також буде встановлено особливий порядок розподілу продуктів харчування. Обмежать свободу пересування: за порушення правил будуть виписувати штрафи.

"Право на приватність особистого життя, особисті дані і пересування тимчасово поступляться місцем праву громадян на життя і здоров'я", – пише радник Авакова.

Варченко натякнув, що китайці оперативно розробили і ввели в дію систему, що відстежує пересування кожного громадянина: це дозволяє встановити його контакти.

"В Україні будуть використовуватися схожі системи контролю", – додав він.

"І це – не апокаліптичні пророцтва з метою посіяти паніку. Це – перелік ефективних державних заходів, які дозволять подолати коронавирусну загрозу", – додав він.