На основних дорогах до Києва відкрито 8 постів поліції та Нацгвардії / фото uainfo.org

Для контролю ситуації та запобігання поширенню коронавірусної інфекції на основних дорогах до Києва організовано 8 стаціонарних постів.

Як повідомляє прес-служба Національної гвардії України, до складу постів входять співробітники поліції та військовослужбовці Нацгвардії.

Читайте такожКомендантська година і обмеження свободи пересування: у МВС назвали "ефективні заходи" для боротьби з коронавірусом

Відео дня

Правоохоронці перевіряють дотримання кількісних обмежень пасажирських перевезень водіями та перевізниками та наявність необхідних документів. Основна мета заходів – роз’яснювальна. Водіїв попереджають про необхідні заходи безпеки, про наявність відповідальності за недотримання вимог.

Всього за добу для виконання завдань на постах залучаються 80 гвардійців. Військовослужбовці та поліцейські забезпечені масками і дезінфікуючими засобами. Водії та пасажири ставляться з розумінням до незручностей. Грубих порушень, за словами правоохоронців, за сьогодні не було.

Усі структури працюють у посиленому режимі та організовують максимальну взаємодію і взаємодопомогу для того, аби не допустити поширення коронавірусної інфекції на території держави. Основними напрямками такої спільної роботи є вчасне виявлення контактних осіб та забезпечення їх самоізоляції, вжиття заходів щодо обмеження їх спілкування з іншими громадянами.

Раніше в патрульній поліції повідомили, що з 20 березня в Україні почнуть діяти більш жорсткі заходи через порушення умов карантину, а поліція почне активніше притягувати до відповідальності.

Там також підтвердили, що в Україні на дорогах працюють мобільні групи поліції, Нацгвардії та рятувальників, які слідкують за дотриманням карантину. 

В Україні посилили відповідальність за порушення санітарних норм під час поширення коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, з 12 березня по всій Україні почався карантин у зв’язку з розповсюдженням у світі коронавірусу. Так, усі навчальні заклади, включно з приватними, закрили на три тижні, до 3 квітня.

З 16 березня Україна на два тижні закрила кордон для іноземних громадян, щоб обмежити поширення коронавірусу.

Також уряд вирішив до 3 квітня скасувати авіа, залізничне та автобусне сполучення між містами та областями України, а також зупинити роботу метрополітенів. Рух власних автомобілів не обмежується.