Ілюстрація / REUTERS

У Білій Церкві відбулася дезінфекція. У місті вирішили поборотися за ідеальну чистоту зупинок, парків та під'їздів. Для цього залучили навіть спеціальний підрозділ Державної надзвичайної служби.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Працівники ДСНС Олександр та Владислав виїжджають на дезінфекцію Білої Церкви. Замість маски респіратор, а замість форми захисний комбінезон. Двома тисячами літрів дезінфекційного розчину вони знезаражують зупинки та парки.

Читайте такожУ Києві будуть проводити дезінфекцію ліфтів, сходових клітин та під'їздів житлових будинків

Обробляли під лавками, біля смітників та навіть стіни зупинок вичищають розчином гіпохлориду натрію. "Це засіб застосовується для знезараження питної води, а також може працювати як засіб для знезараження приміщень або місць громадського користування", - каже заступниця керівника водоочисних споруд ТОВ "Білоцерківвода" Олена Хоменко.

За двома робітниками в гумових костюмах містяни спостерігають здивовано. Однак, певні, що саме завдяки таким заходам можна стримати поширення коронавірусу.

До миття міста приєднались і ЖЕКи. Тепер прибиральники дезінфікують кожен під'їзд. Стіни, бильця та ліфти від ранку Віктор із Галиною відтирають скрізь, де могли торкатися руками люди.

За кілька днів роботи в режимі нон-стоп, зізнаються, вже стомилися. Працівники ДСНС вранішній план із дезінфекції міста виконали.

"Було проведено роботу з дезінфекції 67 зупинок та призупинкових територій. Дві основні вулиці ми зробили", - каже керівник аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС у Київській області Сергій Шумигора.

Нагадаємо, в Київській області виявлено 5 випадків підозри на захворювання. З них двоє людей госпіталізовані у Білій Церкві, двоє – у Києво-Святошинському районі, один – у Броварах (не підтвердився).

Лікарі закликають зберігати спокій, дотримуватися санітарно-гігієнічних правил та, у разі виникнення підозри на захворювання, терміново звертатися до сімейного лікаря.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 20 березня зафіксовано 26 випадків коронавірусної інфекції, з них три — смертельні.