Ілюстрація / REUTERS

Прокуратура міста Києва ініціювала розслідування за фактом приховування приватною клінікою інформації про пацієнта, інфікованого коронавірусом.

Про це повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

Читайте такожНа Хмельниччині маршрутку закидали камінням через відмову водія перевезти більш ніж 10 людей

Відео дня

«Прокуратура міста Києва ініціювала проведення досудового розслідування стосовно службових осіб приватної медичної клініки, які не повідомили державні органи України про пацієнта, інфікованого коронавірусом», - йдеться у повідомленні.

Згідно інформацією, оприлюдненою у ЗМІ, киянин, який нещодавно відвідував Швейцарію, зробив тест в одному з приватних медичних центрів столиці. Проте центр не повідомив про позитивний тест пацієнта Міністерство охорони здоров'я та Центр громадського здоров'я. Діагноз підтвердила і надала інформацію державним органам України одна з німецьких лабораторій.

Відомості за цим фактом внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України (Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань).

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 20 березня в Україні зафіксовано 26 випадків захворювання на коронавірус, зокрема, у столиці захворіли три особи. 19 березня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що коронавірус виявлено у киянина, який повернувся зі Швейцарії. Він зробив тест на коронавірус в одному з приватних медичних центрів столиці. Результат був позитивний, але медцентр не повідомив про це МОЗ.