Українців повертають додому спецрейсами \ УНІАН

Авіаперевізники в період з 14 по 18 березня повернули близько 44 тис. українців з-за кордону.

Читайте такожПонад три тисячі українців просять про евакуацію з Чехії – посол

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі. "З 14 по 18 березня авіаперевізниками повернуто близько 44 тис. громадян. Повернення нерегулярними рейсами з міст Париж, Аліканте, Берлін, Стокгольм, Відень, Варшава, Прага, Тбілісі, Лісабон, Мюнхен, Неаполь, Франкфурт, Таллінн, Цюріх, Стамбул, Барселона, Лондон", - сказано в інфографіці, прикріпленій до посту міністра.

Відео дня

Криклій також нагадав, що спільно з польською залізницею "Укрзалізниця" призначила п'ять поїздів, які відправляться сьогодні, 20 березня, з Перемишля до Києва для вивезення українців з Польщі (2895 місць).

У свою чергу "Укрзалізниця" готує графік курсування спеціальних службових поїздів для підвезення співробітників компанії до місця роботи.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, а також з 18 березня ввів заборону на залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також на роботу метрополітенів.

18 березня Кабінет міністрів виділив з резервного фонду державного бюджету суму, еквівалентну $4,16 млн, на забезпечення вивезення близько 35,5 тис. українців з-за кордону авіаційним транспортом.

Авіакомпанії SkyUP і «Міжнародні авіалінії України» здійснять низку спеціальних рейсів для повернення українців додому з 22 міст світу у зв'язку з карантином через поширення коронавірусу.