Остання інформація щодо ситуації в Україні станом на 20 березня / фото УНІАН

У Міністерстві охорони здоров'я провели брифінг з приводу ситуації в країні у зв'язку з поширенням небезпечного коронавірусу нового типу.

Читайте такожУ Чернівецькій області зафіксували ще п'ять випадків коронавірусу (відео)Останні дані станом на 20 березня розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, 17 березня у першого хворого COVID-19 у Чернівецькій області отримано перший негативний тест на хворобу.

Відео дня

Довідка УНІАН. 11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.

Станом на ранок 20 березня в Україні зафіксовано 26 випадків захворювання коронавірусом в 6 областях і в Києві: Чернівецька – 15 осіб (1 помер), Київ – 3 людини, Дніпропетровська – 2 людини, Житомирська – 2 особи (1 помер), Київська – 2 людини, Донецька – 1 чоловік та Івано-Франківська – 1 людина (помер).

19 березня заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в кінці тижня країна отримає велику партію експрес-тестів і тестів з виявлення коронавірусу методом полімеразної ланцюгової реакції.

За його словами, найближчим часом в аптеках з'являться засоби індивідуального захисту, які зараз у дефіциті.