Київська влада запевнила, що сімейні лікарі забезпечені тестами / фото УНІАН

Міська влада столиці забезпечила сімейних лікарів та службу невідкладної допомоги швидкими тестами на коронавірус.

Читайте такожУ Житомирі скасували пільговий проїзд для пенсіонерів на період карантинуЯк передає кореспондент УНІАН, про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час прес-брифінгу щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19).

«Ми забезпечили сімейних лікарів та службу невідкладної допомоги швидкими тестами. І вони - за медичними показниками - зможуть оперативно робити діагностування пацієнтам на дому. Це допоможе оперативніше підтверджувати або виключати діагноз на коронавірус. І людям не потрібно буде їхати до лікарні. А тільки - зв’язатися зі своїм сімейним лікарем», - підкреслив Кличко.

Відео дня

Мер Києва зауважив, що на сьогодні на коронавірус в столиці протестовано 291 киянин.

«По Україні статистика невтішна. Вірус розповсюджується. На сьогодні в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. Троє людей померли. Тільки за минулу добу в Чернівцях зафіксували 5 нових випадків хвороби! Я ще раз наголошую: обмеження ввели не просто так. Ситуація надто серйозна», - наголосив Кличко.

Мер зазначив, що Київ і Україна мають виграти час, щоб вчені винайшли вакцину від коронавірусу, що охопив світ.

«Не розцінюйте загрозу як далеку страшну легенду! Ми не знаємо скільки насправді серед нас інфікованих людей. Вони можуть не захворіти самі, але переносять інфекцію! Залишайтеся вдома! Обмеження - це не відпустка чи канікули! Не треба вести дітей на майданчики чи самим гуляти вулицями! Подбайте про свою безпеку. Ми повинні бути як ніколи консолідованими в протистоянні загрозі, що виникла», - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, 17 березня у першого хворого на COVID-19 в Чернівецькій області отримано перший негативний тест на хворобу.

Довідка УНІАН. 11 березня Кабінет міністрів через поширення коронавірусу ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.

Станом на ранок 20 березня в Україні зафіксовано 26 випадків захворювання на коронавірус у 6 областях і в Києві: Чернівецька – 15 осіб (1 померла), Київ – 3 особи, Дніпропетровська – 2 особи, Житомирська – 2 особи (1 померла), Київська – 2 особи, Донецька – 1 особа та Івано-Франківська – 1 особа (померла).