У МОЗ очікують на прибуття великої партії тестів / фото УНІАН

Найближчим часом очікується найбільша поставка в Україну тестів для ПЛР-діагностики коронавірусу (ПЛР - полімеразна ланцюгова реакція).

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив на брифінгу.

Читайте такожУ МОЗ анонсують низку важливих антикоронавірусних рішень на сьогоднішньому засіданні Кабміну

Відео дня

"Щодо забезпеченості тестами - ми очікуємо зараз найбільшу поставку в Україну тестів для ПЛР-діагностики, яка буде розподілена на території нашої держави. І вже наступного тижня кількість досліджень буде значно збільшуватися. Оскільки ми розраховуємо на те, що все ж таки динаміку зростань кількості хворих в Україні, а також кількості підозр розглядають щодня, ми будемо забезпечувати їх всіх проведенням досліджень", - сказав він.

Також, за словами Ляшка, будуть і тести для скринінгових досліджень.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів через поширення коронавірусу ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.

17 березня у першого хворого на COVID-19 в Чернівецькій області було отримано перший негативний тест на хворобу.

Сьогодні, 20 березня, президент Володимир Зеленський заявив, що другий тест на коронавірус також виявився негативним.

Станом на ранок 20 березня в Україні зафіксовано 26 випадків захворювання на коронавірус у 6 областях і в Києві: Чернівецька – 15 осіб (1 померла), Київ – 3 особи, Дніпропетровська – 2 особи, Житомирська – 2 особи (1 померла), Київська – 2 особи, Донецька – 1 особа та Івано-Франківська – 1 особа (померла).