Карантин в Україні / фото УНІАН

Далеко не всі українці прислухалися до численних закликів залишатися вдома і дотримуватися правил карантину на час дії в країні обмежувальних заходів у зв'язку з поширенням небезпечного коронавірусу нового типу.

Читайте такожУ Житомирі скасували пільговий проїзд для пенсіонерів на період карантинуЯк повідомляє Національна поліція, станом на 20 березня вже складено 405 адміністративних протоколів та розпочато шість кримінальних проваджень за порушення правил карантину.

Найбільше при цьому порушень виявлено в Дніпропетровській області (75 протоколів). Також виявлені порушення у Києві (31), Київській (32), Донецькій (62), Запорізькій (25), Херсонській (21), Сумській (20), Волинській (16), Вінницькій (14), Львівській (12), а також у Миколаївській (11), Кіровоградській (9), Харківській (5) та Закарпатської (3) областях.

Відео дня
Поліція активно штрафує порушників / npu.gov.ua

У Києві суд вже виніс перше рішення з цього приводу – місцеву мешканку за порушення правил карантину оштрафували на 17 тисяч гривень. Вона вирішила, що загальнонаціональний карантин – це не привід, щоб зупиняти торгівлю, і продовжувала продавати продукти з рук.

За повідомленнями з соцмереж, деякі з киян скористалися ситуацією, щоб відпочити на природі з шашликом і випивкою.

Кияни на шашликах / Klymenko Time

Про те, що кількість людей на вулицях не зменшилася, можуть свідчити й черги на зупинках громадського транспорту, а також чисельні конфлікти між пасажирами та перевізниками, які не справляються з пасажиропотоком через непрацююче метро.

Не краща ситуація спостерігається в Ужгороді. Відео про те, як живе місто сьогодні, у себе на сторінці в Facebook опублікував місцевий журналіст Віталій Глагола.

«Для багатьох – це просто зайві сонячні вихідні. Між тим в Італії по 500 загиблих на добу. Щоб у нас не було так, будь ласка, залишайтеся вдома і без необхідності не виходьте на вулицю», – зазначив він у підписі до відео.

Раніше УНІАН писав, як в Одесі протестуючі проти карантинних обмежень городяни пошкодили два тролейбуси і побили водія.

А в Києві розлючений пасажир викинув з тролейбуса контролера.