REUTERS

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук закликав президента України Володимира Зеленського ввести режим надзвичайного стану на всій території Чернівецької області у зв’язку з загрозою поширення коронавірусної інфекції.

Про це Каспрук заявив сьогодні у своєму відеозверненні, що розміщено у Facebook.

«Звернувся сьогодні до президента України, до секретаря РНБО і прем’єр-міністра України з проханням ввести на території Чернівецької області, і відповідно, міста Чернівців, надзвичайний стан», – сказав Каспрук.

Відео дня

Читайте такожКількість інфікованих коронавірусом сягнула 41 особи: додалась Тернопільська область

Він додав, що обурений тим, як жителі Чернівців нехтують рекомендаціями медиків щодо поведінки під час карантину. «На тих людей, які не розуміють, які безвідповідальні, треба діяти більш жорсткіше. Ці всі моменти владі, правоохоронним органам надасть режим надзвичайного стану», – сказав Каспрук.

Він також висловив сподівання, що введення надзвичайного стану дозволить мобілізувати ресурси всієї держави, регіональної влади, підприємців, установ та організацій на боротьбу з коронавірусом.

«Очікуємо рішення. Його прийняття є достатньо вірогідним. Сподіваюся, що воно буде прийняте – чим раніше, тим краще до того часу, поки наша статистика негативно не почне "зашквалювати", – продовжив міський голова Чернівців.

Як повідомляв УНІАН, станом на 23:00 20 березня кількість інфікованих коронавірусом в Україні збільшилась з 29 до 41. Зокрема, 10 нових випадків зафіксовано у Чернівецькій області. Таким чином, у Чернівецькій області наразі 25 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу.