На Тернопільщині перший випадок коронавірусу / фото УНІАН

На Тернопільщині введено режим надзвичайної ситуації.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, таке рішення було прийнято 20 березня пізно ввечері після інформації про те, що на Тернопільщині у мешканця Заліщиків зафіксований перший випадок коронавірусної інфекції.

«У зв’язку із лабораторно підтвердженим випадком захворювання на COVID-19 у Заліщицькому районі обласною комісією з питань ТЕБ та НС класифікована медико-біологічна надзвичайна ситуація, а з 00:00 год 21.03.2020 на території Тернопільської області буде введено режим надзвичайної ситуаці», – йдеться у рішенні.

Відео дня

Читайте такожШмигаль допустив можливість оголошення надзвичайної ситуації ще у кількох регіонах

57-річний чоловік, в якого підтвердили вірус, зараз перебуває в ізоляції, лікарі оцінюють його стан як середньої важкості. Встановлюються контактні особи. Їм буде рекомендована самоізоляція.

Попередньо відомо, що чоловік – священнослужитель. За даними прес-служби ТОДА, у чоловіка  велика сім’я.

Члени регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській облдержадміністрації проголосували за введення в області режиму надзвичайної ситуації. При цьому рекомендували таке ж рішення прийняти міському штабу.

Для жителів Заліщицького району та сусідніх районах посилять обмеження в пересуванні. На виїздах із районного центру будуть встановлені поліцейські пости. Правоохоронці проводитимуть скрінінг.