Олег Плотницький виступає в Італії / фото: Elena Saltafusi

Український волейболіст Олег Плотницький, який виступає за італійську "Перуджу", звернувся до жителів України у зв'язку з пандемією коронавіруса і карантином в країні.

Про це Плотницький написав на своїй сторінці в Facebook, відзначивши, що більшість українців недостатньо серйозно поставилися до вірусу:

"Ви продовжуєте гуляти в парках з дітьми або без них, їздити на роботу, створювати величезні черги в банках і на зупинках. Так само було й тут, в Італії, перші два тижні. Люди не надавали цій хвороби ніякого значення, всі думали, що це дуже швидко закінчиться. Ходили в ресторани і кафе, гуляли в парках або просто по місту, їздили на роботу.

Відео дня

Читайте також"Не повинні панікувати": Володимир Кличко звернувся до вболівальників у зв'язку з пандемією коронавірусу

Але виявилося так, що цей вірус не закінчився швидко, як всі думали, а дуже швидко поширювався по всій країні з регіону в регіон. І ось після того, як всю країну перекрили, ввели карантин, не залишалося жодного регіону, де б не знайшли хоч одного хворого, коли в лікарнях вже не вистачало місць, ось тоді люди зрозуміли, що це реальна небезпека для всієї країни і почали дотримуватися правил карантину. Коли за якихось 10-14 днів кількість хворих зросла з сотень до тисяч", - написав Плотницький.

"Невже ми, українці, хочемо наступити на ті ж граблі? Невже нам не вистачає реального прикладу для того, щоб зрозуміти, що наше життя або життя близьких нам людей дорожче роботи, прогулянки, просто хитання по місту або оплати за комуналку?

Або все ж ми дочекаємося того дня, коли за добу буде вмирати 400-500 чоловік, а заражатися тисячі, і тоді зрозуміємо, що влада не винна в усьому, а лише ми, хто не прислухався до порад? Невже так складно посидіти вдома дві-три тижні, перечекати, приділити дітям більше уваги, відпочити, добре поспати або використати час для того, що ви хотіли б зробити вдома, але через роботу не могли?", - продовжив волейболіст, попросивши всіх поставитися до ситуації серйозно.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що екс-футболіст збірної України Євген Левченко розкритикував Олександра Усика та Олександра Алієва за висловлювання про коронавірус.