Кличко закликав киян лишатися вдома / фото УНІАН

Київський міський голова Віталій Кличко вкотре закликав киян без особливої потреби не виходити на вулицю та максимально обмежити соціальні контакти.

Про це мер сказав у відеозверненні, інформуючи про посилення обмежувальних заходів у столиці, зокрема, про припинення з 23 березня перевезення пасажирів громадським транспортом, за винятком окремих категорій громадян, які забезпечують критично важливі сфери життя міста.

Кличко наголосив, що коронавірус стрімко розповсюджується, а запроваджені обмежувальні заходи дотримуються далеко не всі кияни та підприємства.

Читайте такожТільки у своєму авто: з понеділка громадський транспорт не їздитиме Києвом

"Заклики залишатися вдома – означають залишатися вдома! Не треба влаштовувати шашлики в парках, вести дітей на дитячі майданчики, гуляти компаніями по вулицях. Ваше здоров’я – у ваших руках! І, якщо ви думаєте, що загроза вірусу – це казка, якою вас лякають, подивіться відеокадри з Італії. Де відбувається жахлива трагедія!", - зазначив столичний голова.

Мер вкотре закликав керівників установ та підприємств максимально перевести всіх працівників на дистанційну роботу.

"Окремо хочу звернутися до уряду і прикордонної служби: В ці дні, коли в Київ прибувають літаки з українцями з-за кордону, необхідний суворий контроль за тим, щоб ці люди перебували два тижні на домашньому режимі! Інакше ми отримаємо понад 35 тисяч можливих носіїв інфекції! За сигналами, що надходять міській владі, людей у аеропорту про це не попереджають! Я закликаю посилити контроль за інформуванням пасажирів та дотриманням ними рекомендацій", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 березня, Кличко заявив, що у Києві з 23 березня громадським транспортом зможуть користуватися лише окремі категорії громадян: медпрацівники, рятувальники, комунальники, правоохоронці, працівники аптек, продуктових магазинів і стратегічних підприємств.

20 березня уряд встановив у Києві режим надзвичайної ситуації.

У столиці наразі зареєстровано три випадки COVID-19.