Ілюстрація REUTERS

У Кам’янці-Подільському Петропавлівський храм Православної церкви України в онлайн-режимі організував прийом записок за здоров’я та за упокій на час карантину.

Про це у Facebook повідомив настоятель Олександр Цісар.

Читайте такожЧи дотримуються українці карантину: поліція назвала області, де найбільше порушників

Відео дня

“Розуміємо з усіма вами, що це випробування, тому і прагнемо зробити все можливе, аби наша парафія і кожна людина почувала себе духовно затишно попри тимчасові обмеження щодо можливості полишити власну оселю, пересуватися, збиратися разом. Ми вирішили на час карантину організувати прийом записок за здоров’я та за упокій в онлайн-режимі. Будемо молитися за здоров’я і за упокій всіх від віку спочилих та за наших полеглих воїнів. Імена, за кого помолитися, пишіть в коментарях, або в особистих повідомленнях”, - зазначив церковнослужитель.

Також священник виклав у соціальній мережі відеофрагмент з суботнього читання поминальних онлайн-записок за упокій та служіння панахиди. Як видно, церковна служба проходила без участі мирян.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 21 березня в Україні підтверджений 41 випадок захворювання коронавірусом. З них 3 - летальних. Епіцентром Covid-19 в Україні є Чернівецька область - там на сьогодні 25 випадків захворювання.