На Донеччині зафіксовано один випадок зараження коронавірусом / Фото: УНІАН

У Донецькій області введено режим надзвичайної ситуації у зв'язку з поширенням захворюваності на коронавірус.

Про це повідомляється на сторінці Донецької облдержадміністрації у Facebook.

Читайте такожНа Харківщині вирішили ввести режим надзвичайної ситуації

Відео дня

Відповідне рішення ухвалено на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з огляду на загрозу поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, що спричинена коронавірусом SARS-CoV-2.

"З урахуванням цього рекомендуємо райдержадміністраціям, військово-цивільним адміністраціям, виконавчим органам міських рад, рад об’єднаних територіальних громад: призначити керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації; забезпечити транспортне перевезення працівників стратегічно важливих підприємств (організацій) та забезпечити їх стале функціонування в цілому - із дотриманням вимог, передбачених в рамках загальнодержавного карантину; з 00 годин 01 хвилини 23 березня 2020 року тимчасово заборонити роботу ринків та подібних до них поліфункціональних суб’єктів торгівлі з реалізації продовольчих і непродовольчих товарів за винятком випадків, коли вони є основним або єдиними постачальниками певного переліку продуктів харчування та товарів першої необхідності (за окремим рішенням місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування)", - йдеться в рішенні.

Голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко підкреслив, що режим надзвичайної ситуації не є надзвичайним станом. "Надзвичайний стан має право вводити лише президент за погодженням Верховної Ради. Введений нами режим надзвичайної ситуації потрібен для того, щоб мати правові підстави швидко й ефективно реагувати на можливий розвиток ситуації із захворюваністю на COVID-19. Прошу жителів Донецької області не панікувати. Ситуація наразі стабільна і контрольована: маємо один підтверджений лабораторно випадок ураження COVID-19. Але маємо бути готові до будь-якого розвитку ситуації", - написав він у Facebook.

Як повідомляв УНІАН, у Донецької області коронавірус виявлено у жителя міста Маріуполь, який нещодавно повернувся з Єгипту.