Ілюстрація / REUTERS

Влада Швейцарії повідомила, що станом на суботу, 21 березня, в країні виявлено 6100 випадків інфікування коронавірусом SARS-CoV-2, що на 25% більше, ніж було за день до того.

Окрім того, за добу також зафіксували 13 нових смертей, пов’язаних із коронавірусом; таким чином, їхня загальна кількість складає 56, повідомляє Громадське з посиланням на Reuters.

За словами глави підрозділу з питань заразних хвороб Федерального офісу охорони здоров’я Швейцарії Даніеля Коха, особливо складна ситуація в кантоні Тічіно, який межує з Італією: там повідомляли про 918 випадків інфікування і 28 померлих.

Відео дня

Читайте такожТретій заражений коронавірусом киянин нещодавно побував у Швейцарії

Італія наразі найбільше потерпає від епідемії SARS-CoV-2: там зафіксовано найбільше у світі летальних випадків.

За словами Коха, таке збільшення кількості випадків коронавірусу не має викликати подиву: у Швейцарії тільки цього тижня запровадили карантинні обмеження щодо масових зібрань. Раніше, 13 березня, в країні вирішили закрити навчальні заклади до 4 квітня, заборонити заходи за участі понад 100 людей та посилити прикордонні перевірки.

Кох спрогнозував, що динаміка інфікування швейцарців почне знижуватися не раніш як за тиждень.

Нагадаємо, станом на ранок суботи, 21 березня, від початку спалаху коронавірусної інфекції у світі на Covid-19 захворіли понад 276 468 людей. Недуга забрала 11 417 життів. А от побороли хворобу понад 91,954 тисяч пацієнтів.