До боротьби з коронавірусом в Україні залучають студентів / фото УНІАН

В Україні до роботи з випадками коронавірусної хвороби хочуть залучити студентів-медиків.

Читайте такожВідзавтра військові ЗСУ патрулюватимуть українські міста - МіноборониЯк передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час сьогоднішнього брифінгу щодо ситуації з поширенням коронавірусної інфекції.

«Ми будемо долучати до роботи з випадками або підозрами коронавірусної хвороби студентів-медиків. Зокрема інтернів, які зараз перебувають на заочному циклі. Також студентів 5-6 курсів. Закликаю студентів-медиків сконтактувати з відповідними відповідальними особами в медичних університетах і вийти, допомогти медикам на місцях, виконати свою місію, врятувати життя українців», - сказав Ляшко.

Відео дня

За його словами, МОЗ вже звернулось щодо цього до закладів освіти.

Також відомство звернулося до Державної служби з питань безпечності харчових продуктів, до Держінспекції з питань праці, щоб вони делегували в епідбригади, які створені на базі лабораторних центрів МОЗ, фахівців епідеміологічного профілю з відповідною освітою.

«Щоб ми підсилили епідбригади тими фахівцями, які мають відповідну освіту, і допоможуть якісно і ефективно відреагувати на наявні поширення випадків коронавірусної хвороби», - додав Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 22 березня в Україні зафіксовано 47 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них три летальних, один пацієнт одужав і його вже виписано з лікарні.