Співробітників клініки відправляють на "вимушений простій" / biomed.ua

Одеський національний медичний університет вирішив закрити під час карантину свою клініку, яка має у своєму розпорядженні апарати для вентиляції легенів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в соціальних мережах повідомили співробітники клініки.

Читайте такожУ Сумах відзавтра зупиняється майже весь комунальний транспорт – виконуватимуть лише спецрейси

Відео дня

Зокрема, за словами лікаря-кардіолога Олександра Тімакова, з наступного тижня буде закрито багатопрофільний стаціонар - університетську клініку, розташовану на вулиці Тінистій, 8. Медик зазначає, що всіх співробітників відправляють у «вимушений простій», і співробітникам не дозволяють приймати ургентних хворих, хоча пацієнти звертаються з різними «гострими станами».

«Але ми їх повинні відправляти лише в опорні клініки, які визначені міським наказом. Стаціонар, в якому є щонайменше 8-9 апаратів ШВЛ, величезне реанімаційне відділення, не враховуючи відділень, висококласні фахівці, виявляється, не потрібні ні університету, ні місту, і саме в цей період», - написав Тімаков.

Він акцентує, що зараз Одеса, в якій проживає 1 млн людей, входить в жорстоку епідемію коронавірусу, а люди поки що несерйозно ставляться до свого здоров'я.

Медик нагадав ситуацію в Китаї, досвід якого засвідчив, що іноді доводиться оперативно облаштовувати додаткові стаціонари. «Мене можуть звинуватити у спотворенні фактів, роздуванні відсутньої проблеми. Але факти, сьогодні ми змушені за наказом виписати всіх хворих, навіть тих, хто не завершив лікування, або переводити в інші стаціонари», - написав Тімаков.

Він стверджує, що харчоблок клініки вже закрили, а керівництво поставили до відома, що з вівторка будівлю охоронятиме воєнізована охорона.

Як повідомляв УНІАН, на сьогодні в Україні було зафіксовано 47 випадків зараження коронавірусом, три з них – летальні. Одна людина – одужала.

Читайте також: