СБУ прокоментувала "інцидент в автобусі" / facebook.com/SecurSerUkraine

Служба безпеки України відреагувала на відеозапис, який нещодавно став поширюватися в соцмережах. На ньому пасажири автобуса спробували силою виштовхати чоловіка після того, як він покашляв.

Як повідомляє прес-центр СБУ, дане відео є черговим фейком. Як встановили кіберфахівці, подібний інцидент дійсно мав місце, однак значно раніше і не пов'язаний із коронавірусом.

"Зазначимо, що першоджерелами розміщення цього відео стали "боти", зокрема, й проросійського спрямування. Згодом ці матеріали стали активно поширювати на сепаратистських та проросійських ресурсах. Аномальне "вірусне" поширення матеріалу вказує на залучення "ботоферм" для дестабілізації ситуації", - заявили у спецслужбі.

Відео дня

Читайте такожУ Києві поліція і муніципальна охорона чергуватимуть у транспорті для перевезення громадян за спецквитками

Осіб, які поширюють фейкову інформацію, наразі встановлюють. У СБУ додали, що минулого тижня виявили 8 осіб, що розповсюджували фейки про коронавірус.

"Спільно з Нацполіцією стосовно вказаних осіб вжиті заходи адміністративного впливу. Крім цього, встановлено, що один з таких "кіберактивістів" отримував завдання з країни-агресора на дестабілізацію ситуації через поширення фейків про COVID-19. Робота з виявлення та протидії фейкам продовжується", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, днями у Києві через ліміти на одночасне перевезення людей у громадському транспорті розлючений пасажир викинув із тролейбуса контролера.