Ілюстрація / REUTERS

Близько 2 тис. українських туристів не можуть вилетіти на батьківщину з Таїланду після закриття авіасполучення у зв'язку з епідемією коронавіруса.

Читайте такожУ Таїланді близько 550 українців потребують евакуації - посол

Українці продовжують візи в Таїланді, що коштує грошей. Однак набагато більше ціни на переліт в найближчий хаб - Дубай, Доху або Стамбул. Це єдина можливість повернутися в Україну, якщо з інструкції на сайті посольства, передає РБК-Україна.

"Таку вартість більшість не може або не хоче собі дозволяти (враховуючи, що всі квитки вже куплені). До Дубаю з Бангкока квиток коштує $500-$700 на одного, з Дубая до Києва ще $260. Не кожна сім'я з 3-4 осіб такий переліт може собі дозволити. В Доху, начебто, дорожче, або також", - розповіла українка Регіна.

Крім того, туристи побоюються, що їх можуть просто не посадити на літак - кажуть, що вже були такі випадки з рейсами в Стамбул і Доху.

Українці сподіваються на запуск декількох рейсів з Таїланду в Україну. Багато хто залишилися чекати відкриття українських кордонів після 3 квітня, щоб полетіти за вже купленими квитками.

Між тим, в посольстві України порекомендували купувати квитки, оскільки невідомо чи будуть, коли й звідки додаткові спецрейси.

У понеділок, 23 березня, українці зберуться під офісом міграційної служби в Пхукеті, щоб записати відеозвернення до президента Володимира Зеленського.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.