У відомстві дали поради українцям / фото УНІАН

У Міністерстві охорони здоров’я зазначили, що захистити дітей від інфікування коронавірусом COVID-19 можна, розказавши їм про правила, дотримуючись яких, можна залишитися здоровим.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ у Facebook.

Читайте також"За аналогією з Італією": Ємець розповів про "розрахунки найгіршого сценарію" щодо коронавірусу

Відео дня

«Як повідомляє Центр контролю і профілактики захворювання США (CDC), діти не мають вищого ризику захворіти на COVID-19, ніж дорослі. Деякі діти та немовлята хворіли на новий коронавірус, але саме доросле населення становить переважну більшість випадків», - йдеться в повідомленні.

За даними МОЗ, ще не відомо, чи можуть діти із важкими хронічними чи, до прикладу, серцево-судинними захворюваннями, мати тяжчий перебіг нової коронавірусної інфекції.

Зазначається, що для захисту дітей від інфікування COVID-19 необхідно заохотити їх допомогти зупинити поширення коронавірусної інфекції.

«Розкажіть їм про правила, дотримуючись яких, можна залишитися здоровим: регулярно мити руки теплою водою з милом протягом 20-40 секунд. Якщо немає такої можливості, руки слід обробити дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%; уникати контакту із людьми, які кашляють і чхають; щодня дезінфікувати поверхні, до яких часто торкаються у побутових приміщеннях: столи, крісла з твердими спинками, дверні ручки, вимикачі, пульти, ручки, столи, туалети, мийки тощо; прати дитячі речі і плюшеві іграшки (які підлягають пранню), згідно з інструкціями виробника. Якщо можливо, прати речі варто при найвищих температурних режимах та ретельно їх сушити», - повідомили в Центрі громадського здоров’я.

Також вказується, що симптоми COVID-19 схожі у дітей та дорослих. «Однак у дітей з підтвердженим COVID-19 зазвичай спостерігаються легкі симптоми. Повідомляється, що симптоми у дітей схожі на застуду: лихоманка, нежить та кашель. Повідомлялося також про блювання та діарею», - зазначають у МОЗ.

Крім того, у відомстві додають, що, якщо дитина здорова, у неї немає необхідності носити маску. Тільки ті, хто мають симптоми хвороби або які надають допомогу хворим, повинні носити маски.

Як повідомляв УНІАН, в Україні, за останніми даними, зафіксовано 73 випадки інфікування коронавірусом, в тому числі три летальних, одна людина видужала.

Читайте також: