Ілюстрація / REUTERS

Київський міський голова Віталій Кличко нагадав про штрафи за порушення запроваджених в місті обмежувальних заходів через COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, під час онлайн-прес-конференції щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень у зв’язку з COVID-19 міський голова роз’яснив нові правила користування магазинами та аптеками.

Він також закликав жителів міста дотримуватись обмежувальних заходів, і зокрема, наголосив, що всі дитячі та спортивні майданчики закриті для відвідування.

Відео дня

Читайте такожЖиття в умовах коронавірусу. Навіщо потрібна ізоляція у чотирьох стінах

«Будь ласка, не порушуйте правил. Ті, у кого не вистачає свідомості і відповідальності, платитимуть штрафи за порушення обмежень. Бо нема іншого виходу зберегти вас, якщо ви цього не хочете», - підкреслив Кличко.

Міський голова повідомив, що влада міста створила спеціальні групи для посилення боротьби з розповсюдженням коронавірусу.

«Ми створили окрему оперативну групу з медиків і менеджерів, які щоденно відслідковують інформацію ВООЗ, щоб оперативно та відповідно до ситуації отримувати всі рекомендації організації. Інша робоча група з медиків-інфекціоністів та правоохоронців визначить коло та обстежить контактних осіб, у яких підтверджений коронавірус», - зазначив мер.

Міський голова повідомив, що триває робота щодо забезпечення засобами захисту. Так, на сьогодні столиця вже отримала 70 тисяч медичних масок, що замовила раніше. Днями очікується перша партія зі 100 тисяч масок, що відшивають на замовлення міста українські підприємства.

«Ще сто тисяч масок, як я говорив раніше, місту передав соціально-відповідальний бізнес. І ми будемо вдячні за будь-яку допомогу", - нагадав Кличко.

Мер Києва повідомив, що у першу чергу місто передає медичні маски та інші засоби захисту медикам в лікарні. "Вони сьогодні на передньому фронті боротьби з коронавірусом. Їх місто повинно захистити і оснастити максимально!" - наголосив Кличко.

За його словами, всі тести, що отримує Київ, передають в лікарні та сімейним лікарям, які зможуть виїжджати до хворих із симптомами інфікування коронавірусом.

Як повідомляв УНІАН, у суботу, 21 березня, мер Києва Віталій Кличко заявив, що столиця у зв’язку з поширення коронавірусної інфекції посилює обмежувальні заходи. Йшлося про закриття громадського транспорту, обмеження числа відвідувачів магазинів та аптек - у приміщеннях має перебувати один покупець на 10 квадратних метрів площі магазину, введено заборону користуватися дитмайданчиками та спортмайданчиками.

Читайте також: