REUTERS

З 17 березня понад 50 студентів закрили на карантин у гуртожитку Київського інституту музики імені Р.М. Глієра, де раніше виявили хворого на коронавірусну інфекцію.

Про це пише Українська правда.

Читайте такожЧистота рук, мінімум контактів та зміцнення імунітету – пріоритети українців за результатами опитування Gradus

Відео дня

Студенти перші три дні були без запасу харчів та води; продукти пізніше їм підвезли волонтери, повідомив викладач інституту В’ячеслав Дєдковський

При цьому, стверджує він, карантин порушують самі ж службові особи, які нині перебувають у будівлі: вахтер, охоронець, вихователь і комендант.

Водночас керівництво вишу зазначило, що на карантині зараз 66 українських студентів та 24 іноземці, вони забезпечені всім необхідним. Двох мешканців було госпіталізовано до лікарні, але результати тесту на коронавірус були негативні.  

Студентам двічі на день міряють температуру. Нині під будівлею чергує поліція. 

Станом на ранок 23 березня в України зафіксовано 73 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. Випадки інфікування коронавірусом виявлено у наступних областях: Дніпропетровській - 2, Донецькій - 1, Житомирській - 2 (1 летальний), Івано-Франківській - 5 (1 летальний), Київській - 5, Львівській область - 2, Тернопільській - 1, Чернівецькій - 25 (1 летальний), Черкаській - 1, а також у Києві - 29.