REUTERS

Володимир Зеленський повідомив про повернення українського військового борту, що доправив з Китаю тест-системи полімеразної ланцюгової реакції, експрес-тести, апарати штучної вентиляції легень, маски, захисні костюми та інші засоби боротьби з COVID-19.

Про це він розповів у вечірньому зверненні.

Читайте такожУряд запровадив режим надзвичайної ситуації ще у трьох областях

«Отриманий вантаж буде розподілено по всіх регіонах України. Він надійде до лікарень, лабораторій, до поліцейських, прикордонників та військових», – наголосив Зеленський.

Також глава держави подякував медикам, прикордонникам, поліцейським, поштарям, соціально відповідальному бізнесу й волонтерам – усім тим, хто став на передову боротьби з коронавірусом.

Станом на ранок 23 березня в України зафіксовано 73 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. Випадки інфікування коронавірусом виявлено у наступних областях: Дніпропетровській - 2, Донецькій - 1, Житомирській - 2 (1 летальний), Івано-Франківській - 5 (1 летальний), Київській - 5, Львівській область - 2, Тернопільській - 1, Чернівецькій - 25 (1 летальний), Черкаській - 1, а також у Києві - 29.