Володимир Зеленський / REUTERS

Президент Володимир Зеленський пригрозив спекулянтам, які заробляють на людській біді в ситуації з пандемією коронавірусу не лише моральною оцінкою суспільства, але й юридичною від правоохоронних органів.

Про це йдеться у відеозверненні глави держави, розміщеному на сторінці Офісу президента в соцмережі Facebook.

«Знаєте, загалом в усій цій ситуації є певний парадокс. Усім рекомендовано носити маски, але коронавірус насправді скидає маски з людей», - заявив він.

Відео дня

Зеленський відзначив, що хтось готовий допомагати, віддаючи останнє, а хтось - заробляти на людській біді: підвищує ціни, притримує маски на складах, намагається продати респіратори за кордон. «Усі ці дії отримають не лише моральну оцінку суспільства, а й юридичну оцінку відповідних правоохоронних органів», - наголосив президент.

Читайте такожУкраїна забезпечена тестами для виявлення коронавірусу на десять днів - Офіс президента

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів через поширення коронавірусу ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.

Станом на ранок 23 березня в України зафіксовано 73 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. Випадки інфікування коронавірусом виявлено у наступних областях: Дніпропетровській - 2, Донецькій - 1, Житомирській - 2 (1 летальний), Івано-Франківській - 5 (1 летальний), Київській - 5, Львівській область - 2, Тернопільській - 1, Чернівецькій - 25 (1 летальний), Черкаській - 1, а також у Києві - 29.

Читайте також: